Wednesday, January 25, 2017

Scientix- între primele 100 inovații în domeniul educației globale!



Un juriu international format din experți în politici educaționale premiază proiectul Scientix pentru că se dovedește a fi un  exemplu valoros care poate aduce schimbări pozitive în procesul de predare- învățare la  scară globală.
Grupul internațional de specialiști este ales de proiectul HundrED, o inițiativă globală care are originea în Finlanda. HundrED dorește să facă schimb de informații și să recunoască cele mai bune practici în domeniul educației,cu scopul de a răspândi acțiuni-pilot de succes din întreaga lume. În scopul atingerii acestui obiectiv, HundrED folosește trei factori-cheie de identificare - 100 noi inovații în predare testate în școli din Finlanda, pe parcursul unui an, 100 de studii de caz despre inovații care provoacă schimbare în educație la nivel global  și 100 de interviuri cu lideri și  factorii de decizie din domeniul inovației în educație din întreaga lume.

Scientix, coordonat de European Schoolnet, cu sprijin financiar primit în cadrul programului Orizont 2020 al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare, se numără printre primele zece activități globale care urmează să fie recunoscute de HUNDRED. Acest fapt a fost făcut cunoscut la târgul de educație BETT din Londra, Anglia, miercuri, 25 ianuarie 2017, târg care reunește mii de educatori și lideri ai companiilor care se ocupă de dezvoltarea tehnologiei utilizate în educație.

„ Contribuția fiecărui profesor ce a folosit Scientix, a fiecărui ambasador Scientix, toate proiectele STEM și reprezentanții Ministerelor Educației și ai Comisiei Europene, care au contribuit la educația STEM în Europa, în ultimii șase ani, au fost recunoscute odată cu stribuirea acest premiu", spune Dr. . Agueda Gras-Velázquez, manager al Scientix.

Juriul HundrED este compus din următorii experți:

Valerie Hannon, Consiliul Director al Unității pentru inovare, Marea Britanie.
Anthony Mackay, presedinte al GELP si CEO al Centrului pentru Educație strategică, Australia.
Shukla Bose, fondatorul și directorul Fundației Humanity Parikrma, India.
Shafika Isaacs, consultant internațional al TIC în Educație, Africa de Sud.
Pasi Sahlberg, expert în sistemul educațional finlandez, Finlanda / SUA.
Yaacov Hecht, fondatorul mișcării Educație Democratică, Israel.
Ingvi Omarsson, profesor și specialist în inovare, Islanda.

Hanna Sarakorpi, directorul Saunlahti School, Finlanda.

Urmăriți videoclipul de mai jos pentru a afla mai multe despre activitățile Scientix desfășurate în ultimii șase ani: