Tutoriale/Info

Tutorial utilizare canva pentru prezentări:


Tutorial pentru creare de jocuri PurposeGames:



Our 2019 #codeweek event 

More about EU Code Week here: https://codeweek.eu/

The activity is a part of RoboIT 9 project  which is run by Școala Gimnazială Nr. 9 „Nicolae Orghidan” Brașov. The students aged 8-9 will project a noisy car using LEGO WeDo 2.0 . They  will develop their ability to repeat and improve design solutions; they will develop problem solving and communication skills; they will use and understand the design process. They will present their projects to a large audience. 
 Our Codeweek for all code to be shared with other people: cw19-NXACe


Would you like to know more about EU Code Week? Leave any comment here, visit the official website or look for the hashtag #codeweek in social media! Good luck :) 





"All-STEM, all-stars" Competition

During one school week- 5 days- the students and teachers in our school will create posters about STEM subjects and their importance in developing future careers. They will illustrate the most important activities- as visits in companies and science centre, events- e.g. competitions and projects, meetings with researchers or professionals, lessons. In the last day an exhibition will be organized and the students will present their work to the audience- students, teachers, parents, community members.




Conferința SCIENTIX, Bruxelles, 24-26 oct. 2014
În perioada 24 -26octombrie  a avut loc Conferinţa Scientix, desfăşurată la Bruxelles, în Belgia. România a avut o delegație numeroasă- 25 de profesori de pe tot cuprinsul  țării.

Conferinţa a reunit aproape 600 de cadre didactice, reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai ministerelor educaţiei ale ţărilor membre ale portalului Scientix, ai Punctelor Naționale de Contact, cercetători, ziarişti, reprezentanți ai unor agenți economici etc. A fost un prilej de formare profesională de înalt nivel, de schimb de bune practici educaţionale, de împărtășire de idei și opinii legate de educația STEM în Europa și în lume..
În prima zi  am urmărit mesajul de bun venit transmis de domnul Marc Durando, Director Executiv European Schoolnet Belgia,   şi  cel al Comisarului European pentru Cercetare și Inovare, doamna Màire Geoghegan-Quinn. A urmat discursul domnului profesor Mariano Gago, fost ministru al ştiinţei, tehnologiei, societăţii informaţionale şi învăţământului superior din Portugalia , care a vorbit despre  importanţa pe care ministerele de resort ar trebui să o acorde educației STEM în zilele noastre. După   mesajul de bun-venit, a urmat recepția, care a fost primită cu încântare de toţi cei prezenţi.
A urmat ziua a doua, în a cărei deschidere a vorbit doamna  dr. Àgueda Gras-Velázquez, managerul general al proiectului Scientix . Au urmat prezentările domnului  Ewald Breunesse, director de departament la Compania Schell- Olanda și  dr. Amber S. Gell, cercetător și inginer la Lockheed Martin-NASA, Statele Unite ale Americii, care  au militat pentru încurajarea și susținerea elevilor în studierea științelor, matematicii și tehnologiei. A urmat prezentarea celor mai importante proiecte europene STEM, moderată de doamna dr. Maria Korda, de la  Direcția Generală de Politici în Domeniul Cercetării și Inovării, din cadrul Comisiei Europene. .
După prânz au avut loc, în paralel, prezentări și ateliere de lucru, pe domenii și subiecte diverse, legate de educația STEM.
Ziua s-a încheiat cu vizitarea standurilor, și a expoziției de postere.
Cea de-a treia zi a început cu  sesiuni de formare și ateliere de lucru, apoi, în plen  a avut loc decernarea premiilor pentru cele mai bune resurse Scientix și pentru cel mai votat poster. A urmat discursul doamnei dr. Maria Korda, care a evidențiat munca depusă de echipa Scientix și de profesorii implicați în vederea creșterii calității educației STEM și a subliniat necesitatea continuării programului. Lucrările  conferinţei au fost sintetizate de domnul Marc Durando, care a prezentat rezultatele unei cercetări efectuate în mai multe țări europene,  cercetare care a întărit, încă o dată, ideea că profesorii sunt cei care generează schimbare în educație.  Ultima parte a fost dedicată unui rezumat al conferinţei şi al cuvântării de rămas-bun, din partea doamnei dr. Àgueda Gras-Velázquez.
Conferinţa a fost un mare succes şi a fost pentru mine un prilej minunat de a întâlni profesori dedicați și deschiși la nou și la schimbare.
Informaţii despre Conferință sunt disponibile în următoarele pagini::


















Truc matematic



http://adevarul.ro/tech/stiinta/truc-matematic-inmultirea-doua-numere-sti-tabla-inmultirii-8_537498e30d133766a8acc498/index.html




  Totul despre ambasadorii eTwinning :)


CONSULTAŢI PERMANENT PAGINA DE FACEBOOK A ŞCOLII ŞI PAGINA WEB A EI, PENTRU NOUTĂŢI

Am obtinut doua Certificate de Calitate pentru proiectele eTwinning desfasurate in anul trecut scolar:








Rezultatele obtinute la concursul SMART- editia a V-a -se gasesc aici.  Vineri are loc proba de baraj! Succes!

Rezultatele obtinute la Concursul ,,Cangurasul matematician" le puteti gasi aici. Felicitari tuturor!


Proiectul TIME AND COMMUNITY- THE COMENIUS DIMENSION a castigat competitia Etwinning Comenius Showcase. Felicitari!/ Our project TIME AND COMMUNITY - THE COMENIUS DIMENSION won the Etwinning - Comenius Showcase national competition. Congratulations!


Clasa noastra a castigat locul I la proiectul national ,,Azi scriitori, maine cititori". Felicitari!


http://azicititorimainescriitori.blogspot.ro/p/participanti-gimnaziu.html