Thursday, December 11, 2014

eTwinning și Scientix- proiecte europene de succes

    În perioada 5- 7 decembrie 2014, a avut loc la Iași seminarul bilateral eTwinning România- Moldova, organizat de Institutul de Științe ale Educației (NSS România) și Fundația Est- Europeană (PSA Moldova).
   Cei aproape 50 de participanți din cele două țări- profesori înscriși pe portal și reprezentanți ai NSS și PSA, au stabilit contacte și au inițiat proiecte, au schimbat opinii și au împărtășit experiențe. Totodată, seminarul și-a propus familiarizarea participanților- începători în ceea ce privește desfășurarea de proiecte- cu noul spațiu de lucru din  cadrul portalului și utilizarea instrumentelor web pentru colaborarea online.

   În cele trei zile, participanții au aflat despre evoluția programului eTwinning în România și eTwinning Plus în Moldova și despre oportunitățile de dezvoltare profesională și personală oferite de acesta celor înscriși pe platformă. Etwinneri experimentați, premiați la nivel european și ambasadori, au împărtășit din experiența lor,  au prezentat proiecte și au vorbit despre modul în care  elevii lor colaborează  și își dezvoltă competențele secolului XXI, precum și despre cum le-a fost influențat parcursul în cariera didactică de participarea la programul eTwinning. Au fost organizate ateliere de lucru în cadrul cărora participanții s-au familiarizat cu noul spațiu de lucru (lansat în această toamnă) și au inițiat proiecte bilaterale. A fost un bun prilej, pentru doi dintre ambasadorii români, Irina Vasilescu și Cornelia Melcu, să prezinte platforma Scientix, un alt program european  găzduit de European Schoolnet. Participanții au fost încurajați să se alăture comunității Scientix, comunitatea profesorilor STEM din Europa și să realizeze proiecte eTwinning bazate pe științe, matematică și tehnologii.





No comments:

Post a Comment