Wednesday, November 21, 2018

Diversity in STEM- a STEM Alliance initiative



STEM Alliance invită toate cadrele didactice din învățământul primar și secundar și consilierii de carieră din întreaga Europă să participe la concursul „Diversitatea în STEM". Concursul își propune să sublinieze că diversitatea este un element esențial pentru inovarea STEM. Cei care predau discipline STEM sunt invitați să prezinte cele mai bune practici de reprezentare diversă și incluzivă a genului, mediilor economice și sociale în clasă și modul în care acestea luptă împotriva stereotipurilor în domeniu. Aducerea diversității în STEM poate însemna și colaborarea între educatori, guverne, industrie și organizații non-profit.

Clasa Pregătitoare A din Șc. Gimn. 9 „Nicolae Orghidan” participă la acest eveniment!

Harta evenimentelor organizate o puteți consulta aici:



Și...iată cum a descurs evenimentul nostru:

După ce au repetat ce știu despre meserii și cariere și importanța lor pentru viitor, cei 29 de elevi ai mei, de clasă pregătitoare, au participat la o activitate care a avut drept scop motivarea acestora să fie interesați de o carieră STEM în viitor.

Pasul 1: Despre cariere STEM (chirurg, dentist, programator, inginer etc.) și răspunsul la întrebarea: Este un bărbat sau o femeie? (De cele mai multe ori, atunci când vorbim de meserii STEM, prima imagine care vine în mintea unui copil este ... un bărbat).

Pasul 2: Câțiva experți - părinți - au fost invitați în clasă și au vorbit cu elevii - băieți și fete - despre locul lor de muncă, profilul lor profesional și motivul pentru care au ales să practice o carieră STEM.
Întâi, o mămică ce este contabl, iar apoi una ce este programator și-au prezentat meseria și de ce au ales-o.
Pasul 3: Pentru a menține echilibrul între bărbați și femei, un bărbat care este un inginer, a explicat copiilor cât de importantă este munca sa și a făcut o simulare folosind dizpozitive electrice cu copiii.
Pasul 4: Activitate hand-on- elevii au creat un cod de bare (folosind bare albe și negre din hârtie magnetică), cu ajutorul unei mămici care este programator. Când au citit codul, au descoperit numele clasei:PAXI: 
Pasul 5: Evaluare: Este codul de bare / codul QR util? Fiecare elev a primit un breloc cu un cod QR imprimat. (la citire, în spatele lui, se află numele fiecărui copil, clasa și școala). Li s-adresat întrebarea dacă acest cod este util și pentru ce anume? Apoi, am citit codurile QR folosind telefonul mobil.
La final, au spus ce l-a plăcut cel mai mult în activitate și de ce.



Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free digital slideshow personalized with Smilebox

No comments:

Post a Comment