Sunday, November 18, 2018

Noi oportunități SCIENTIX

      Scientix- comunitatea învățământului științific din Europa (http://www.scientix.eu/) este o inițiativă susţinută prin programul H2020 al Comisiei Europene – proiectul Scientix 3 (convenţie de subvenţie nr. 730009), coordonat de European Schoolnet (EUN http://www.eun.org/). Activitatea a intrat acum în cea de-a treia fază (2016-2019) și este  finanțată prin intermediul programului Orizont 2020 al Uniunii Europene, program destinat cercetării și inovării.
     În fiecare an școlar, pe lângă colectarea de noi proiecte STEM, încărcarea de resurse educaționale deschise, publicarea de articole pe blog, organizarea de cursuri și întâlniri pentru profesori și alți factori interesați în promovarea învățământului științific din Europa și multe altele pe care le puteți afla vizitând portalul, la adresa de mai sus, Scientix organizează o serie de campanii și inițiative la care școlile pot participa. În acest an școlar, deja STEM Alliance (http://www.stemalliance.eu/)  a demarat campania sa „Diversitate în STEM”, iar cea de-a patra ediție a Săptămânii „STEM Discovery” va avea loc între 22 și 28 aprilie 2019. Aceste evenimente, plus multe altele, figurează într-un nou fluturaș publicat de Scientix, aici. Tot în acest an școlar, aveți ocazia să urmăriți câteva evenimente de știință unice, precum amartizarea misiunii Mars InSIGHT sau SpaceX Crew Dragon.  Pentru că în 2019 se împlinesc 50 de ani de la aselenizare și 100 de ani de la înființarea Uniunii Astronomice Internaționale, este o ocazie perfectă de a planifica activități școlare legate de științele spațiale!
      Vizitați, periodic, secțiunea CAMPANII (http://www.scientix.eu/events/campaigns) de pe portal, pentru a fi la curent cu toate evenimentele organizate sau promovate de Scientix!



No comments:

Post a Comment